Programok

Kerékpározás

Napjainkban egyre közkedvelt sporttá vált a kerékpározás.  Ennek oka, hogy használata bárki számára könnyen elsajátítható, legyen az gyermek vagy felnőtt. Tökéletes kikapcsolódást nyújt a mindennapokra, hiszen a tekerés során folyamatosan végig kísér minket a szabadság érzése, emellett javítja az immunrendszerünket és az állóképességünket is. Az utakon is  látványosan megnőtt a biciklit előnyben részesítők száma, egyre többen választják ezt a közlekedési formát.  A közösségi oldalakon  nap mint nap újabb és újabb amatőr és profi csoportok szerveződnek és tűznek ki egy-egy úticélt, akikhez bárki csatlakozhat.


Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban június 6-7-én rendezik meg ismét az Olimpiai Cross Magyar Kupa futamot. E verseny után bárki számára elérhetővé válnak a mountainbike pályák, melyek között a következők találhatók meg:
gyermek ügyességi pálya
hullámpálya
Cross Country pálya
Four Cross és Freeride pálya
tanuló és túra útvonalak kezdők számára

 


 

Lovaglás

A lovaglás a régmúltban főleg egy közlekedési forma volt, viszont napjainkra divatos szabadidős tevékenységgé alakult. Különlegessége abból adódik, hogy nem egy tárggyal, hanem egy élő állattal dolgozunk együtt. A lovak rendkívül érzékenyek, minden rezdülésünket megérzik, összpontosításra ösztönöznek minket. Amellett, hogy minden egyes porcikánkat megmozgatják, még a lelkünkre is nagyon jó hatással vannak. A lovaglás különféle terápiás célokra is tökéletes választás, mely rendkívül nagy hatással van a gyermekek, felnőttek  fejlődésére egyaránt.

Kislődön, a Sobri Jóska Kalandpark megtalálható egy lovarda is, ahova minden állatbarátot, sportolni vágyót szeretettel várnak.


Több lehetőség közül is válogathatunk:
- lovasoktatás
- kiskarám (kerítéssel körül zárt terület, ahol történik a lovaglás)
- nagykarám (kerítéssel körül zárt nagyobb terület, ahol lovagolni lehet)
- akadálypálya (különféle ügyességi akadályokkal ellátott zárt terület, ahol lovagolni lehet)
- terep lovaglás (vezető segítségével nyílt területen lovaglás a Bakonyban)
- lovashintózás
- gyógylovaglás (fogyatékkal élők, sérültek számára megtervezett terápiás foglalkozás)

 


 

 

 

Paintball

A paintball évről évre egyre népszerűbb a csoportos kikapcsolódási lehetőségek között. Nagyszerű csapatépítő program minden korosztály számára. A résztvevők speciális ruhában, maszkban, zárt vagy nyitott területen próbálják festékgolyóval eltalálni társaikat. Két fajta változata létezik: airball, felfújható elemek között játszanak, külön jól kidolgozott szabályrendszer alapján. A másik woodsball, amelyet főként a katonaságnál alkalmaznak. Ennek különlegessége, megjelenik mind a ruházatban, mind a szabályokban. Évente rendeznek egy-egy nagyobb létszámú versenyeket, ahol általában több százan is részt vesznek.

 


 


 

 

Túrázas

A túrázás tavasztól őszig éli virágkorát. Családdal, barátokkal hétvégén, vagy akár hétköznap is felejthetetlen élményt nyújthat.

Itt Kislődön, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az ország egyik legismertebb túravonal pontját érintjük. Így könnyen csatlakozhatunk és fedezhetjük fel a Bakony rejtett szépségeit. A Kéktúra útvonal több mint 1000 km-en keresztül Vas megyétől egészen Borsod-Abaúj Zemplén megyéig tart.


 


 

 

Kisvasút

A veszprém megyei Bakonyjákó szívében található kisvasútra felülve erdészeti szakvezetők segítségével ismerhetjük meg a vasút történetét, múltját- jelenét.
A nagyváros zajos, túlzsúfolt mindennapjaitól elszakadva az utazás során hirtelen egy mesebeli helyen találhatjuk magunkat, ahol újra átérezhetjük a gyermekkorunkban átélt erdő illatát, patakok-folyók  csobogását, madarak dalolását.
A két órás körtúra Bakonyjákó Forrás Vendégháztól indul, ahol igény szerint a vidékre jellemző ízekből menü is rendelhető.

 


 

Sobri Jóska Élménypark

A Sobri Jóska Élménypark Kislődön található meg. Napjainkban az egyik legnépszerűbb kalandparknak számít. Rengeteg játék közül választhatunk, mint pl. famászás, trambulin, vizi akadálypályák, drótkötélpálya, stb. Lehetőséget nyújt céges csapatépítő, illetve készségfejlesztő tréningekre is. Minden korosztály számára ajánlott kikapcsolódási lehetőség.  A hét minden napján elérhető bárki számára.